Usmifkas dirigenter

Usmifka dirigeres af dansk/færøske Katrina Petersen, diplomuddannet sanger og sangpædagog fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og Anne Louise Munch, musiklærer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Katrina har dirigeret flere kor i forkellige genrer og har siden 2012 været Usmifkas dirigent. Katrinas interesse for bulgarsk kvindekor blev vækket i teenage årene med albummet "Sensuel world" af Kate Bush. Sidenhen blev hun optaget som sanger i Usmifka og fordyberede sig yderligere i den bulgarske sangtradition, da hun blev en del af vokalensemblet Vokalselskabet Glas.

Katrina har desuden været på mange workshops med Usmifkas mangeårige mentor og inspirator, sangerinde Tzvetanka Varimezova.

I 2013 blev Katrina færdig med efteruddannelsen VoiceEmbodiment hos sangpædagog Anne Rosing-Schow og har tillige modtaget undervisning i Cathrine Sadolins sangteknik samt perfomancetræning hos skuespiller Finn Hesselager.

 

 Anne Louise Munch er uddannet almen musiklærer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med hovedfag i korledelse, hørelærepædagogik og klarinet. 


Louise har selv sunget i Usmifka i mange år og har - både som klarinettisk, sanger og kodirigent - beskæfitget sig indgående med øseuropæisk, jødisk og tyrkisk folkemusik. Hun har sin rod i den klassiske musik, og måske netop derfor har den bulgarske kortradition, som i sine komplekse harmonier og arrangementer forener folkemusikken med kompositionsmusikke, en ganske særlig plads i hendes hjerte. 


Ligesom Katrina har Louise ved adskillelige lejligheder - både som sanger og dirigent - deltaget i workshops og modtaget privatundervisning hos Tzvetanka Varimezova. Louise studerer i øjeblikket klassisk korledelse hos Alice Granum på Syddansk Musikkonservatorium i Odense.