Koncert med Usmifka

En koncert med Usmifka rummer et bredt spekter af korets alsidige repertoire - fra langsomme, følsomme ballader til heftigt temperamentsfulde melodier. De gennemgående temaer i den bulgarske sangtradition er krig, kærlighed, glæde og sorg. Korets medlemmer præsenterer sangene, så publikum kender historierne, der ligger bag, og giver hermed publikum mulighed for at leve med igennem koncertens mange stemningsfulde/dynamiske skift og variationer.


Koret synger a cappella uden elektronisk forstærkning.

 

En koncert kan vare op til 2x40 minutter.


Udover 'almindelige' korkoncerter har Usmifka, i samarbejde med historiefortæller Katrine Faber, skabt fortælleforestillingen 'De Gyldne Æbler'.

Denne forestilling kan du læse mere om her.

 

Usmifka optræder også gerne ved mindre arrangementer. Det kan du læse mere om her.


Workshop

Usmifka har med stor succes optrådt med en lille palet af indslag om den bulgarske kultur og musikalske sangtradition. Eftermiddagen/aftenen kan eksempelvis bygges op på denne måde:

 

  • Et par sangere fra koret fortæller om den bulgarske sangtradition og om den historiske kontekst, sangene indgår i, og hvordan både krig, kærlighed og naturen afspejler sig i musikken. Koret giver diverse lydeksempler, der supplerer det fortalte.
  • Usmifkas dirigent, Katrina Petersen, laver en mini-workshop med publikum, som lærer at synge en bulgarsk sang og evt. danser en enkel kædedans, der passer til sangen. Her får publikum oplevet den kraftfulde klang på egen krop.
  • Der holdes eventuelt en kort pause.
  • Arrangementet afsluttes med en mindre koncert med Usmifka med et bredt udsnit af korets alsidige repertoire.

 

Ovenstående er blot et forslag til, hvordan en koncert og workshop kan sammensættes. Vi er meget åbne for at skræddersy en oplevelse, der passer lige netop til jeres arrangement.

 

Mindre arrangementer

Usmifka optræder også gerne ved receptioner, fødselsdage, jubilæer og andre festlige lejligheder, hvor den livsbekræftende musik og de festklædte kvinder kan være et anderledes og gribende indslag.


Kontakt os for at høre mere om mulighederne via Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.